Fotobehang Rijksmuseum: Stilleven met Kazen

Upload uw afbeelding:

Toegestane bestanden: .pdf, .png, .jpg, .jpeg, .tiff, .tif, .eps

Maximum grootte 300MB. Gebeurt er niets na het uploaden? Neem dan
contact met ons op, dan helpen wij je verder.

× Uploaden Verander

Gewenste afmeting

cm
cm

Geselecteerde uitsnede

Aantal

Op voorraad
SKU
FB-SK-A-4821
€ 14,95

Fotobehang rijksmuseum± Stilleven met kazen in hoge resolutie (Originele afmetingen: 82,2 cm x 111,2 cm)

Soort bij soort liggen vruchten, brood en drie kazen op een met kostbare damasten kleden bedekte tafel. De illusie van echtheid is verbluffend: het tinnen bord dat uitsteekt over de tafelrand lijkt tastbaar dichtbij. De Haarlemse schilder Floris van Dijck behoort tot de pioniers van de Hollandse stillevenschilderkunst. (Bron: Rijksmuseum) 


Met  dit unieke schilderij van Floris Claez. van Dijck uit 1615 op fotobehang maak je je interieur echt compleet!

Fotobehang Stilleven met kazen
Stilleven met kazen. Op een tafel met kleden van wit linnen damast en roze zijde staat in het midden een tinnen schaal met drie kazen, daarvoor een Chinees bord met noten of olijven en een tinnen bord met een doorgesneden halve appel. Rechts staat een schenkkan van Siegburgs steengoed, links een Chinese kom met appels en een tinnen bord met witte en blauwe druiven. Verder een roemer, enkele glazen, een broodje, een mes, een kool en een peer. (Bron: Rijksmuseum)

Over Floris Claez. van Dijck
Floris Claesz. van Dyck (Delft, ca. 1575 – Haarlem, november 1651) was een Nederlands schilder van stillevens behorend tot de Hollandse School. Van Dyck woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Haarlem, waar hij zich in 1604 verloofde. Na zijn opleiding in Nederland ondernam hij een studiereis naar Italië. Terug in Nederland werd hij toegelaten tot het Haarlemse Sint-Lucasgilde, waar hij een hoge functie bekleedde. De laatste 25 jaar van zijn leven schilderde hij echter nog maar weinig. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat hij met schilderen zijn brood niet meer hoefde te verdienen. Uit het testament dat hij in 1605 opmaakte blijkt namelijk dat hij op dat moment erg rijk was. Van Dyck schilderde voornamelijk stillevens. Hij is vooral bekend vanwege zijn natuurgetrouwe weergave van planten en bloemen, maar hij schilderde ook wat men in de 17e eeuw ontbijtgens noemde: een gedekte tafel met kazen, fruit en noten. Van Van Dyck zijn slechts tien stillevens bekend. (Bron: Wikipedia)

Rijksmuseum Collectie!
In de Rijksmuseum Collectie bieden wij een unieke kunstcollectie op fotobehang aan uit de collectie van het Rijksmuseum. De collectie groeit doorlopend, dus kom zeker een keer terug!

Papier
De foto wordt gedrukt op vliesbehang (120gsm). Vliesbehang is sterk, scheurvast en licht afneembaar met een zachte doek. De banen van het behang zijn 47,5 cm breed en zijn daardoor veel makkelijker aan te brengen dan de veel bredere banen die regelmatig online worden aangeboden.

Aanbrengen
U heeft geen behangtafel nodig omdat de muur met lijm kan worden ingesmeerd. Vliesbehang krimpt niet, door de banen strak naast elkaar te plakken ontstaat er een prachtige afbeelding op uw muur. Behanglijm kun je bij het afrekenen aanklikken om gelijk mee te bestellen.