Fotobehang Rijksmuseum: Stilleven met Asperges

Upload uw afbeelding:

Toegestane bestanden: .pdf, .png, .jpg, .jpeg, .tiff, .tif, .eps

Maximum grootte 300MB. Gebeurt er niets na het uploaden? Neem dan
contact met ons op, dan helpen wij je verder.

× Uploaden Verander

Gewenste afmeting

cm
cm

Geselecteerde uitsnede

Aantal

Op voorraad
SKU
FB-SK-A-2099
€ 14,95

Fotobehang Rijksmuseum: Stilleven met Asperges (Origineel schilderij: 20,5 x 25 cm)

Coorte vervaardigde vooral kleine stillevens met een intiem karakter. Door hun eenvoudige onderwerpen – asperges of besjes – staken zijn schilderijtjes scherp af tegen de grote pronkstillevens die in de mode waren. Daarop ging het juist om de overdaad aan kostbare spullen en etenswaren, terwijl hier de aandacht uitgaat naar de verfijnde weergave van een enkele groente.  (Bron: Rijksmuseum) 


Met dit unieke schilderij van Adriaen Coorte uit 1697 op fotobehang maak je je interieur echt compleet!

Klik hier voor meer informatie en tips.

Over Adriaen Coorte
Adriaen Coorte (IJzendijke, tussen 1659 en 1664 - na 1707) is een Nederlands kunstschilder uit de 17e eeuw. Weinig is er bekend over het leven van Coorte, maar zijn werk wordt sinds zijn herontdekking in de jaren vijftig van de 20e eeuw wel bewonderd. Met name Laurens Bol (1898-1994), directeur van het Dordrechts Museum, speelde een rol in de herontdekking van Coorte. Hij werd tussen 1659 en 1664 geboren als tweede zoon van Cornelis Coorte en Petronella van Goch, waarschijnlijk in het magistraatshuis aan de Markt in IJzendijke, waar zijn ouders woonden. Zijn vader was griffier van IJzendijke. In 1675 na het overlijden van zijn vader verhuisde zijn moeder met haar zoons naar de Gortstraat in Middelburg. Al vroeg ging Adriaen naar Amsterdam, waar hij rond 1680 werkte bij Melchior d'Hondecoeter, door wiens thema's (vogels en andere dieren) hij ook werd beïnvloed. Van 1683-1707 was hij actief als kunstschilder en werkte hij waarschijnlijk in Middelburg, waar hij vooral kleine stillevens maakte. (Bron: Wikipedia)


Rijksmuseum Collectie!
In de Rijksmuseum Collectie bieden wij een unieke kunstcollectie op fotobehang aan uit de collectie van het Rijksmuseum. De collectie groeit doorlopend, dus kom zeker een keer terug!

Papier
De foto wordt gedrukt op vliesbehang (120gsm). Vliesbehang is sterk, scheurvast en licht afneembaar met een zachte doek. De banen van het behang zijn 47,5 cm breed en zijn daardoor veel makkelijker aan te brengen dan de veel bredere banen die regelmatig online worden aangeboden.

Aanbrengen
U heeft geen behangtafel nodig omdat de muur met lijm kan worden ingesmeerd. Vliesbehang krimpt niet, door de banen strak naast elkaar te plakken ontstaat er een prachtige afbeelding op uw muur.