Fotobehang Rijksmuseum: Behangselschilderingen van een Hollands Landschap (1/3)

Upload uw afbeelding:

Toegestane bestanden: .pdf, .png, .jpg, .jpeg, .tiff, .tif, .eps

Maximum grootte 300MB. Gebeurt er niets na het uploaden? Neem dan
contact met ons op, dan helpen wij je verder.

× Uploaden Verander

Gewenste afmeting

cm
cm

Geselecteerde uitsnede

Aantal

Op voorraad
SKU
FB-BK-2011-40
€ 14,95

Fotobehang Rijksmuseum: Behangselschilderingen van een Hollands Landschap (1/3) (Origineel schilderij: 117 x 327 cm)

Vanaf ca. 1770 werd het mode om kamers te bekleden met beschilderde behangsels. Met hun idyllische voorstellingen konden zij een grachtenkamer veranderen in een oase. Deze drie schilderingen toonden, samen met de nu ontbrekende delen, een aaneengesloten Hollands landschap, slechts onderbroken door lambrizering, ramen en deuren. Ze werden geschilderd voor de zaal van de Nieuwe Doelenstraat 22 in Amsterdam.  (Bron: Rijksmuseum) 


Met dit unieke schilderij van Jurriaan Andriessen uit ca. 1776 op fotobehang maak je je interieur echt compleet!

Klik hier voor meer informatie en tips.

Jurriaan Andriessen
Jurriaan Andriessen (Amsterdam, 12 juli 1742 - aldaar, 31 juli 1819) was een Nederlandse behangschilder en tekenaar. Andriessen werd geboren op Uilenburg in de Batavierstraat. Zijn vader kwam uit Brandenburg en zijn moeder uit Holstein. Hij werd op 12-jarige leeftijd een leerling van Anthony Elliger en vier jaar later bij Jan Maurits Quinkhard. Hij bezocht in 1760 de Teeken-Akademie te Amsterdam en in 1766 won hij de eerste prijs. In dat zelfde jaar werd Andriessen lid van het Sint-Lucasgilde. Hij kreeg vervolgens van David van Lennep de belangrijke opdracht voor het leveren van behang voor het Huis te Manpad in Heemstede. (Bron: Wikipedia

Rijksmuseum Collectie!
In de Rijksmuseum Collectie bieden wij een unieke kunstcollectie op fotobehang aan uit de collectie van het Rijksmuseum. De collectie groeit doorlopend, dus kom zeker een keer terug!

Papier
De foto wordt gedrukt op vliesbehang (120gsm). Vliesbehang is sterk, scheurvast en licht afneembaar met een zachte doek. De banen van het behang zijn 47,5 cm breed en zijn daardoor veel makkelijker aan te brengen dan de veel bredere banen die regelmatig online worden aangeboden.

Aanbrengen
U heeft geen behangtafel nodig omdat de muur met lijm kan worden ingesmeerd. Vliesbehang krimpt niet, door de banen strak naast elkaar te plakken ontstaat er een prachtige afbeelding op uw muur. Behanglijm kun je bij het afrekenen aanklikken om gelijk mee te bestellen.