Fotobehang Rijksmuseum: Landschap met Oude Eik

Upload uw afbeelding:

Toegestane bestanden: .pdf, .png, .jpg, .jpeg, .tiff, .tif, .eps

Maximum grootte 300MB. Gebeurt er niets na het uploaden? Neem dan
contact met ons op, dan helpen wij je verder.

× Uploaden Verander

Gewenste afmeting

cm
cm

Geselecteerde uitsnede

Aantal

Op voorraad
SKU
FB-SK-A-4093
€ 14,95

Fotobehang Rijksmuseum: Landschap met Oude Eik (Origineel schilderij: 34 x 46,5 cm)

De Haarlemmer Adriaen van Ostade schilderde veel genrescènes met boeren, maar ook enkele landschappen. Het dramatische contrast tussen licht en schaduw in dit schilderij verraadt de invloed van Rembrandt.  (Bron: Rijksmuseum) 


Met dit unieke schilderij van Adriaen van Ostade uit ca. 1640 - 1650 op fotobehang maak je je interieur echt compleet!

Over Adriaen van Ostade
Adriaen van Ostade werd geboren in Haarlem, waar hij zijn hele leven woonde en werkte. Mogelijk was hij tegelijkertijd met Adriaen Brouwer bij Frans Hals in de leer. In Van Ostade's vroege schilderijen is de invloed van Brouwer zichtbaar. Gedurende zijn loopbaan bleef Van Ostade boeren schilderen, in herbergen of woonkamers. Daarnaast schilderde hij ook veel mensen met een twijfelachtige reputatie, zoals advocaten, schoolmeesters en kwakzalvers.

Van Ostade bekleedde verschillende functies in het schildersgilde van Haarlem en hij was er lid van de schutterij. Waarschijnlijk ging het hem aardig voor de wind. Hij was bovendien productief en maakte meer dan achthonderd schilderijen en een paar honderd tekeningen en aquarellen. Zijn werk was in zijn eigen tijd al populair. Andere schilders kopieerden hem of probeerden zijn stijl te evenaren. Van Ostade had enkele leerlingen, onder wie zijn jongere broer Isaack van Ostade, Cornelis Bega en waarschijnlijk Jan Steen. (Bron: Rijksmuseum)

Rijksmuseum Collectie!
In de Rijksmuseum Collectie bieden wij een unieke kunstcollectie op fotobehang aan uit de collectie van het Rijksmuseum. De collectie groeit doorlopend, dus kom zeker een keer terug! 

Papier
De foto wordt gedrukt op vliesbehang (120gsm). Vliesbehang is sterk, scheurvast en licht afneembaar met een zachte doek. De banen van het behang zijn 47,5 cm breed en zijn daardoor veel makkelijker aan te brengen dan de veel bredere banen die regelmatig online worden aangeboden.

Aanbrengen
U heeft geen behangtafel nodig omdat de muur met lijm kan worden ingesmeerd. Vliesbehang krimpt niet, door de banen strak naast elkaar te plakken ontstaat er een prachtige afbeelding op uw muur. Behanglijm kun je bij het afrekenen aanklikken om gelijk mee te bestellen.