Fotobehang Rijksmuseum: De Slag bij Waterloo

Upload uw afbeelding:

Toegestane bestanden: .pdf, .png, .jpg, .jpeg, .tiff, .tif, .eps

Maximum grootte 300MB. Gebeurt er niets na het uploaden? Neem dan
contact met ons op, dan helpen wij je verder.

× Uploaden Verander

Gewenste afmeting

cm
cm

Geselecteerde uitsnede

Aantal

Op voorraad
SKU
FB-SK-A-1115
€ 14,95

Fotobehang Rijksmuseum: De Slag bij Waterloo (Origineel schilderij: h 567cm × w 823cm × l 822.7cm)

Keizer Napoleon werd in de Slag bij Waterloo (1815) definitief verslagen. Dit schilderij –het grootste in het Rijksmuseum –verbeeldt de ommekeer in de strijd: de Engelse bevelhebber Wellington hoort dat Pruisische hulp onderweg is. De overwinning en het einde van twintig jaar oorlog zijn nabij. De Nederlandse kroonprins, de latere koning Willem II, ligt gewond op een brancard. Zijn moedige optreden bezorgde hem de bijnaam de Held van Waterloo.  (Bron: Rijksmuseum) 


Met dit unieke schilderij van Jan Willem Pieneman uit 1824 op fotobehang maak je je interieur echt compleet!

Jan Willem Pieneman (1779-1853)
Jan Willem Pieneman werd in 1779 geboren in Abcoude. Hij volgde aan de Amsterdamse Stadstekenacademie een opleiding. In 1805 werd hij benoemd tot tekenleraar aan de artillerie- en ingenieursopleiding in Amersfoort. Als schilder verwierf Pieneman vooral faam met scènes uit de Nederlandse geschiedenis. Naast zijn activiteiten als schilder vervulde Pieneman nog andere functies: in 1820 werd hij benoemd tot eerste directeur van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Amsterdam en van 1844 tot 1847 was hij directeur van het Rijksmuseum, dat toen nog in het Trippenhuis was gehuisvest. Pieneman speelde bovendien een belangrijke rol als organisator en leraar van een groep jonge kunstenaars, onder wie Jozef Israëls. (Bron: Rijksmuseum)

Rijksmuseum Collectie!
In de Rijksmuseum Collectie bieden wij een unieke kunstcollectie op fotobehang aan uit de collectie van het Rijksmuseum. De collectie groeit doorlopend, dus kom zeker een keer terug!

Papier
De foto wordt gedrukt op vliesbehang (120gsm). Vliesbehang is sterk, scheurvast en licht afneembaar met een zachte doek. De banen van het behang zijn 47,5 cm breed en zijn daardoor veel makkelijker aan te brengen dan de veel bredere banen die regelmatig online worden aangeboden.

Aanbrengen
U heeft geen behangtafel nodig omdat de muur met lijm kan worden ingesmeerd. Vliesbehang krimpt niet, door de banen strak naast elkaar te plakken ontstaat er een prachtige afbeelding op uw muur. Behanglijm kun je bij het afrekenen aanklikken om gelijk mee te bestellen.